Erf en omgeving

seumerhuussie-vergezichtFoto boven toont in vogelvlucht de kust van Texel ter hoogte van het Seumerhuussie. Het huisje staat 300 meter van de openbare weg op een afgeschut gedeelte bij de stolpboerderij Het Gouden Dak, woning van de eigenaars, familie De Graaf.
Bij het huisje hoort een terras met tuinmeubilair, parkeerplaats voor twee auto’s en een grasveld van 400 vierkante meter dat tegen inkijk is beschermd door een schutting en een groensingel. Van hieruit hebben onze gasten direct vrije toegang tot het aangrenzende dennenbos met diverse wandelpaden en open heideveldjes.


orchideeIn dit terrein bevindt zich ook het voor kinderen spannende Sommeltjespad. Vanachter een gluurscherm heeft men zicht op het vogelleven van natuurgebied Het Alloo waar ’s zomers duizenden orchideeën bloeien. Het is een der rustpunten in het 4,5 km lange natuurpad Het Alloo dat door duin, bos en landbouwgebied loopt en ook geschikt is voor rolstoelers en visueel gehandicapten.

De DennenVanaf het huisje zijn het centrum voor wadden en Noordzee Ecomare met zijn zeehonden- en bruinvissenbassins, het Noordzeestrand van Paal 17 en De Koog het snelst bereikbaar via een fiets- en wandelpad dat evenwijdig aan de bosrand loopt.

Aan de Schumakersweg, twee kilometer van het huisje, is het subtropisch Zwemparadijs Calluna met sauna en midgetgolfbaan. Dichtstbijzijnde dorpen zijn badplaats De Koog en het hoofddorp Den Burg met uitgebreide uitgaansmogelijkheden en winkelvoorzieningen.

Voor activiteiten en evenementen tijdens uw verblijf op Texel verwijzen we naar de website van de VVV